Druidstevne Losje Tegula 6.12.22

Tirsdag 6/12 var det høytidsmøte, druidstevne med resepsjon i losje Tegula. Det var bardene Torfinn Kristoffersen og Aart Magnussen som ble opphøyet til druider denne natten, eller Aart Dirk van Zanten Magnussen, som er hans fulle navn.
Seremonien ble stilfullt og verdig gjennomført etter våre gamle druidiske skikker, av EE br. Robin A. Landrock og hans embedsmenn.
Det var et tredvetalls brødre tilstede, med besøk fra SL Rygir, ved SEE, br. Trond Erik Hetlelid og SCM, br. Marton Rosland. I tillegg var grunnlosjene Plenydd, Jadar og Skjalgsson representert. Barden var også til stede.
Mange synes det var stas å ta turen ved brødrene Aart og Torfinns opphøyelse, da de begge er flittige til å besøke andre losjer, og da kommer de andre losjene på gjenbesøk når anledningen byr seg.
Det ble nevnt i en bisetning at disse resipiendene, som har fulgt hverandre gjennom sin losjekarriere, så langt, har over 90% frammøte i egen losje, utover besøk i andre losjer.
Til Brodermåltidet denne kvelden ble det servert svineribbe med tilbehør. Takk til festkomiteen ved br. Jan Magne Østebø og hans stab.

Aktiviteten i losje Tegula, vår foreløpig siste losje, er stor, noe som gjenspeiler seg i en gjenopptagelse av en tidligere bror (Plenydd, men bosatt i Sandnes), allerede på julemøtet 20/12. Deretter blir det resepsjon av 2 nye søkere tirsdag 17/1-23.

Barden gratulerer losje Tegula med to nye druider, og de nye Druidene med opphøyelsen.

F.v Aart Magnussen, EE br. Robin og Torfinn Kristoffersen


Tekst: Br. Reidar Øksnevad
Foto: Br. Jan Grude.