40-årstegn Losje Selago 1.12.22

SCM Kåre G. Sørensen, SL Agder, fikk tildelt sitt tegn for 40 års medlemskap i vår Orden torsdag 1. desember 2022, på losje Selago sitt Høytidsmøte siden dette er bror Kåre sin grunnlosje.

Edel Erk i Selago, bror Andreas Håland og hans embetsmenn åpnet møtet i EFS, før SL Agders embetsmenn ble hentet inn. Tildelingen ble rituelt foretatt av SEE Sven Jostein Skaslien, SBibl Torgeir Aasen, SSkm Arvid Ødegård, og SV Richard Hellstrøm siden bror Kåre for anledningen hadde nok med å være hedersgjest.

Da det rituelle møtet ble avsluttet med ønske om å ta med oss Lundens fred og glede, inviterte losjens Festutvalg oss til bords, der kveldens brodermåltid var rødspette med tilbehør.
Edel Erk Andreas Håland holdt bordtale til jubilanten på en meget god og personlig måte. Han fikk frem hvor mye bror Kåre har betydd for brødrene rundt ham gjennom 40 år – som initiativtaker, som innehaver av en rekke embeter og verv, som rådgiver, og ikke minst som medmenneske.
Alle som senere ba om ordet støttet opp om hvor viktig bror Kåre er og har vært for losje Selago.

Bror Kåres kjødelige bror Kristen Sørensen, har før sin bortgang satt dype spor etter seg, som bror Kåre nå gjør på sin måte. Men vår henfarne bror Kristen hadde en favoritt-skål som nok mange brødre kjenner til, ikke minst fordi bror Kåre har tatt på seg å bringe denne videre.
Dermed ble det ikke SKÅL for bror Kåre, men gjentatte ganger hevet vi glasset til ære for jubilanten til et rungende KYSTEN RUNDT!

I sin takk for all oppmerksomhet og fine ord, tok det ikke bror Kåre lange tiden før hans engasjement for nåtid og fremtid kom frem. Han ser vårt Ordensarbeide som en nødvendig motvekt til nåtidens krav om gjenytelse og kompensasjon for alt man skal gjøre.

La meg avslutte med å stemme i bror Kåres ord: «Er ikke takk godt nok?»

Skrevet av: Torgeir Aasen, SBibl SL Agder