Ordenens Fortjeneste Tegn (OFT) i gull – ROE br. Kjell Engervik

Torsdag 1.desember var det høytidsmøte i losje Celyn. RSEE, br. Geir-Kåre Jordheim og RSME, br. Asbjørn Strand hadde denne kvelden et betydningsfullt oppdrag å utføre, nemlig å tildele ROE, br. Kjell Engervik Ordenens Fortjenestetegn (OFT) i gull. 

Møtet og tildelingen ble utført med stil og verdighet, en «OFT-bærer», verdig. 

EE, br. Hans Hellsten, losje Celyn takket Ordensledelsen for at de kom for dette betydningsfulle oppdraget. 

Br. Kjell fikk mange godord og gratulasjoner med seg på veien, gjengangere var hans engasjement for losjen, hans engasjement for brobygging mellom losjer, både i inn-og utland. 

Særlig kan nevnes hans gode losjevenner i Loge Albatros, Wittmund, og Loge Jade Veritas, Wilhelmshaven, begge Tyskland. Br. Kjell har i mange år, over 40 i tallet, hatt denne kontakten med tyske brødre. Med overnatting privat hos br. Thomas og fru Hildegard Böhme, er de som familie å regne. 

Br. Kjell hevdet selv at losjen nok hadde gitt ham mer, enn det han hadde gitt til losjen. 

Brobygging mellom losjer vistes også gjennom tilstedeværende brødre, fra hele 7 grunnlosjer, i tillegg til SL Agder og selvsagt Ordensledelsen. 

Det ble flere ganger påtalt at det ikke kunne huskes at br. Kjell hadde sagt noe negativt, eller stygt om noen, det være seg i losjen, eller i den ytre verden. 

ROE, br. Kjell går foran, som et godt forbilde. 

Redaksjonen kommer tilbake med en mer utfyllende reportasje i neste papirutgave av Barden, sammen med andre mottakere. 

Pga etterslep pga av pandemien, har det vært så mange tildelinger i år, at Redaksjonen ikke har hatt mulighet til å følge opp alle på en skikkelig måte. 

Tekst: Br. Reidar Øksnevad, redaktør

Foto: Br. Jan Grude, redaksjonsmedarbeider/fotoansvarlig