Lederutvikling for nyvalgte SL embetsmenn i SL Dovre.

Skrevet av Erik Elvestad, SBibl Storlosjen Dovre.

Lederutviklingsprogrammet skal gjennom opplæring, bidra til at embetsmenn i Storlosjene får økt kunnskap og selvvinnsikt om hvordan man gjennom godt lederskap kan motivere og utvikle engasjementet i Storlosjene.

Fra venstre: SBibl Erik Elvestad (Dovre); SEE Arild Bjerke (Dovre); SOE Trond Kopreitan (Dovre) og SME Inge Dahl (Dovre)

Samlingen ble ledet av SME Terje Jensen fra SL Borgar, med RSBibl Bjørn Frode Dechsling som ansvarlig fra Ordensledelsen. Sammen med seg hadde de SEE Roar Minge, SL Borgar og OE Rune Nederlid, Losje Fraxinus.

Fra SL Dovre stilte alle de nye embetsmennene, som hadde fungert i litt over et halvt år.

Det ble gjennomgått de forskjellige verv fra SEE til SV, hvor oppgavene og ansvarsområdene ble belyst. Det var en selvfølge at hver og en hadde lest og dannet seg et bilde av sine oppgaver, samt at vi ble utfordret på å ha kjennskap til / vite hva de andre i kollegiet gjorde. Her ble det diskutert viktigheten av at alle er så selvgående som mulig. Det forventes at hver enkelt utfører sine oppgaver til rett tid, og at resultatene kommuniseres til embetsmennene. Samtidig er det også viktig at hver enkelt tar kontakt for å få hjelp, og eller hjelper andre der det er behov.

Fra venstre: SCM Arne Øwre-Johnsen (Dovre);SV Paul Sukkestad (Dovre); OE Rune Nederlid (Fraximus) og SME Terje Jensen (Borgar)

MAMEDO er vår nye digitale plattform. Her ligger «alt» av opplysninger, og det er viktig at vi bruker dette og er inne for å sjekke / utføre oppdrag helst hver dag. Det er jo slik at vi er et ledd i en kjede av behandling og vi må utføre vårt bidrag slik at andre slipper å vente. Vi i Storlosjen skal følge opp det som skal utføres i Grunnlosjene, og det er derfor viktig at vi «går foran med et godt eksempel».

Kommunikasjon mellom embetsmennene ble belyst, og utfordringene SL Dovre har med hensyn til lange avstander er ofte et tema. Vi som embetsmenn har mindre kontakt gjennom fysiske møter enn de fleste andre SL. Derfor er det viktig at vi har god dialog i tidsrommene mellom både på telefon og eventuelt på TEAMS.

Fra venstre: SEE Roar Minge (Borgar); RSBibl Bjørn Frode Dechsling (Ordensledelsen); SSkm Steinar Aamo (Dovre) og SSkr Erik Lomsdalen (Dovre)

Vi gikk videre gjennom deler av Ordensloven, Titulering i Lunden og hvordan vi titulerer ved brodermåltidet etter de nye normene.

Det var en utrolig fin gjennomgang, og jeg er sikker på at både «lærere» og «elever» hadde et stort utbytte av dette. Vi i SL Dovre var veldig godt fornøyd, og det var en vel anvendt tid å bruke en dag på dette. Som en avslutning hadde vi en felles middag på kvelden, noe som styrker både brorskapet og broderånden. Tusen takk for en flott gjennomføring.