SILDEBORD OG AKEVITTSMAKING I LOSJE YGGDRASIL 

Tekst/Foto: OE Reidar Øksnevad, Redaksjonen 

Fredag 14.april var det endelig tid for å innføre en ny tradisjon på sørvestlandet. Losje Yggdrasil har tatt mål av seg å samle SL’ene Bjørgvin, Rygir og Agder sine grunnlosjer i Haugesund, et naturlig midtpunkt i området. Losjer fra andre kanter av landet er selvsagt også velkomne. 

Fra Brodermåltidet/sildebord i Yggdrasil.

Temamøtet har blitt snakket om en stund, og det var ønskelig at det ble satt opp nok et fredagsmøte i vårt distrikt (Bjørgvin, Rygir og Agder). Det har også blitt snakket om hvilket tema en skulle velge, men en endte opp med presentasjon og prøvesmaking av den lokalproduserte Utsira-akevitten og sildebord. Akevittene var det gründer Tor Håland som presenterte, faktainformerte om og fortalte gode historier rundt akevitt generelt, men Utsira-akevitten spesielt. 

Det er også nummererte varianter av enkelte av Utsira-akevittene. En annen etikett er i samarbeid med en kjent kunstner.  

Tor Håland er for øvrig medlem i Odd Fellow-ordenen i Haugesund, som leier ut huset til losje Yggdrasil. 

Fra Brodermåltidet/sildebord i Yggdrasil. Tor Håland

Det ble som sagt servert et fantastisk sildebord med mange smakfulle varianter. 

De av dere som gikk glipp av denne begivenheten, fortvil ikke, det er blitt lovet at dette skal være en årlig happening. Snøballen har begynt å rulle. 

Det har allerede meldt seg interessenter fra både SL Agder, og grunnlosjer derfra, samt fra brødre østfra. Når datoen for neste års “sildemøte” frigis er det først til mølla. Da forventes det enda flere losjer representert, gjerne også fra resten av landet. Dette var moro. 

Selve møtekvelden startet med et ordinært ovatmøte, ledet av en nyinstallert og opplagt EE Per Thore Dyngen og hans embetsmenn. 

Det var hele 9 losjer representert i Lunden denne natten: SL Bjørgvin, ved SBIBL og SSKR, losjene Corona og Mithras fra Bergen, Plenydd fra Stavanger, Jadar, Skjalgsson og Tryggvason fra Bryne og Tegula fra Sandnes, foruten egne Yggdrasil-brødre. 

Vi takker embetsmenn og brødre i losje Yggdrasil for initiativ til og gjennomføring av dette fantastiske konseptet. Mange av oss gleder oss allerede til neste års temamøte 😊