FELLES REKRUTTERINGS-MØTE I MANDAL

Lørdag 14. januar, var deler av det nasjonale rekrutteringsutvalget på invitert besøk hos losje Celyn, Mandal.
Damelosjen i Mandal, losje Luna, var også med.
OE, og fungerende ME, br. Øystein Dahl var arrangør.

Møtet dreide seg om rekruttering, og var veldig uformelt.
Vellykket rekruttering og uformell rekruttering viser seg ofte å gå hånd i hånd, men strategi- og virksomhetsplaner er viktige verktøy.

Brødrene Torgeir Aasen, SL Agder/Sanden, Kristiansand og Reidar Øksnevad, Jadar/Barden var innom det nasjonale rekrutterings-materiellet, sendt ut fra SEE SL Viken, br. Charles Nyfløt.
Det ble videre lagt opp til mer konkrete, lokale erfaringer. Her hadde også «innpiskerne», brødrene Torgeir og Reidar sitt å bidra med.

Vi var ca 15 brødre/søstre samlet på Druidenes hus på Frøysland, Mandal.
Innlederne, brødrene Torgeir og Reidar viste til egne erfaringer, og med bl.a den formidable veksten vi har hatt, og har, innenfor SL Rygir, ble det sagt at våre erfaringer og innspill ble satt pris på.
Det samme ble mer lokale suksesshistorier i SL Agder, hvor likhetene i tilnærmingsmåter, også lokalt, kunne gi, og ga forskjellige resultater.
Vi ser at det kan være forskjell på tilnærmingsmåter, avhengig av om en bor i byen eller «på landet». Fellesarenaen kunne bl.a være uformelle samlinger, som en «tilfeldig» kaffekopp blant brødre/søstre, hvor potensielle søkere også ble invitert med. Et glass pils, en uformell lunsj eller middag kan kanskje ha samme nytten?
Det som måtte passe den enkelte, er ofte det som passer din situasjon og din trygghet best.
Er du litt usikker på «salgsjobben»? Invitér med deg en «superverver», eller en bror/søster du har tillit til.

Møtet kom fram til konkrete planer, og erfaringsdelingen mellom brødre og søstre, viste at utfordringene mellom Celyn og Luna ikke var så veldig forskjellige fra hverandre.

Arbeidet videre herfra ville derfor bære preg av tett samarbeid.
Møtet var bl. a innom digitale plattformer i sitt rekrutteringsarbeid framover.
Her ble det fra innledernes side også vist til det digitale rekrutteringsmateriellet fra Ordenens Akademi.
Nå vil de konkrete planene fordeles på brødre og søstre, som tar ansvar for dem, og at flere brødre og søstre enn de ansvarlige vil involveres i gjennomføringsfasen for å skape bredere engasjement og forhåpentligvis eierskap til prosessen, og rekrutteringa.
Innlederne avsluttet med at vellykket rekruttering må være en kontinuerlig prosess og at losjene må ha dette på sin handlings- og virksomhetsplan gjennom hele året. Oppnevn dedikerte brødre/søstre som har dette som sin oppgave, ref f.eks Fremtidsutvalget.
 
Lykke til med det videre arbeidet, redaktøren er spent på det videre arbeidet, og innlederne ser fram til status om et par måneders tid.

Tekst: SBIBL Agder, br. Torgeir Aasen og br. Reidar Øksnevad, redaktør.

Foto: Br. Reidar Øksnevad.