Temamøte, sildebord, Losje Terrapax

Tekst og foto: Steinar Voreland

I Barden 2/2024 etterlyste redaksjonen innslag landet rundt på temamøter som ble gjennomført lokalt.

Her i Grimstad har vi et årlig sildebord som vi skal arrangerer for 5. gang 8. november 24, og alltid på en fredag.

Bilder fra sildebordet.

I fjor hadde vi besøk av Det Norske Brenneri i Grimstad hvor 6 av bestselgerne ble promotert med smaking og testing. Populært innslag før vi fikk noe å spise. Et annet år hadde vi besøk av et lokalt ølbryggeri Homborsund Bryggeri, da testet vi ut forskjellige øl som passet til sild og sjømat.

Dette er et årlig høydepunkt på høsten der vi inviterer nabolosjer til å delta, også for å styrke samholdet og bli bedre kjent med hverandre i egen losje. Anbefaler alle losjene en temakveld.

Men hvorfor sild? Jo, undertegnede som har vært med i losjen ca. 20 år har jobbet med salg til storkjøkken for Rieber Foodservice og etter sammenslåing i 2013 fortsatte i samme stilling hos Orkla Foods Norge. Med kokk som bakgrunn faller det naturlig å bidra med bl.a. dette. Varemerket Toro sild er kun kjent innen storkjøkken og var markedsleder på sild i Norge. Det hele startet i 1981. Først med sild fra en leverandør i Danmark før Abba Seafood (Orkla) nå er produsent.

Basisen på sildebordet er: Kryddersildfilet ellers har vi ca. 8 varianter til som serveres. Tilbehør er: rugbrød, rødbeter, rømme, løk, potetsalat, kålrot og lune mandelpoteter. For de av dere som bor nære svenskegrensa anbefaler jeg å kjøpe inn Matjessildefilet og marinert sildefilet til å utvide bordet med (dessverre utgått av sortiment i Norge). Et annet tips er å samles noen brødre privat å lage noen silderetter sammen som kan brukes til julepresanger eller hyggelige gaver til andre.

Mer info og tips om silderetter her: Abba seafood – Abba Seafood


Temamøter som har vært omtalt i Bardens nettutgave tidligere, kan du lese mere om her. Barden ønsker uansett flere innlegg om temamøter og aktiviteter av forskjellig slag.