Stemningsfylt høytidsmøte i Losje Avalon

Tekst og foto: Fred Øveraas, Arkivar i losje Avalon.

Veterantegnet til Øyvind Svåsand

Det var hele 58 brødre til stede i Lunden tirsdag 17. september på Hotvet. Vi var samlet for å hedre bror og Old Erk Øyvind Svåsand (Stor–EE i Eker). Embetskollegiet til losje Avalon gjennomførte et prikkfritt og stilig høytidsrituale. Bror Øyvind ble hedret og kommentert etter alle kunstens regler – både i møtet og under brodermåltidet – for hans store innsats over 25 år.

Blant tilstedeværende brødre var Ovatbenken alldeles full – 8 førstegradsbrødre – 2 fra losje Bardstjernen og 6 losje Avalon. Den gode rekrutteringsveksten ble bemerket av så vel Riksstorlosjens representant, RSSKM Henning Brørby, Stor EE i storlosjen Viken Charles Nyfløt, og de andre gjestende brødrene.

Jeg nevner ikke alle gjestene her, men hele 67 prosent av Avalons 54 brødre var til stede for å hedre sin kjære bror. I tillegg var det 24 gjester: Disse kom fra Ordensledelsen, Storlosjen Viken, Storlosjen Eker, losje Bardstjernen, losje Sølvstjernen, losje Hringar, Losje Merlins Stjerne og losje Cetus (kansellist Jan–Ole Pedersen).

Bror Øyvind ble embetsmann allerede i sitt tredje år som bror i losje Avalon (2002) og har siden bekledd mange embeter både i grunnlosjen og storlosjen. Han har engasjert seg i utrolig mange prosjekter og oppgaver, og den tradisjonelle fredsgrana som hvert år før jul blir sendt til Wolfenbüttel i Tyskland har alltid ligget hans hjerte nær. Bror Øyvind takket varmt i møtet, for all den hyllest og ære han var blitt til del. Han sa også at hans hjerte fortsatt brenner varmt for losjearbeidet. Han takket både losjen og storlosjen Eker for at de hadde gitt ham både tillit og oppgaver som han hadde vokst veldig på som medmenneske.

Bror Øyvinds embeter: 2002 IV; 2004 CM; 2006 ME; 2008 ME; 2012 Stor Vakt; 2015 SSKM; 2018 SSKM; 2021 SME og 2024 SEE.

RSSKM Henning Brørby, SEE Øyvind Svåsand, EE Yngve Friise