To nye ovatbrødre i losje Syvstjernen

Tekst: Bibliotekar Morten Klasbu og OE Ulf Mortensen
(Teksten er noe bearbeidet av Bardens redaksjon).
Foto: Ulf Mortensen.

Fra venstre: Jan Martin Hagås Mortensen, EE Jon Henning Nygaard-Andersen og Tor Ingar Horn

Onsdag 28. august 2024 ble en minneverdig kveld i Losje Syvstjernen i Horten, da to nye ovater ble tatt opp under en høytidelig seremoni ledet av Edel Erk Jon Henning Nygaard-Andersen og hans embedsmenn. De to er Jan Martin Hagås Mortensen og Tor Ingar Horn.

Det var en spesiell stemning da Stor Vakt Ulf Mortensen ønsket de nye ovatene velkommen inn i Losje Syvstjernen på vegne av FGDO og Storlosje Haugar. Under nattens brodermåltid ble det selvfølgelig delt mange varme ord og taler.

En av de nye ovatene er den fjerde generasjonen i sin familie som er losjebror. Derfor gir vi litt ekstra spalteplass til dette. I den forbindelse viser vi også til en tidligere artikkel her på Bardens nettside om Mortensen-familien i losje Syvstjernen.

Da Ulf Mortensens sønn, Jan Martin Hagås Mortensen, ble tatt opp i losjen, er det nå tre generasjoner Mortensen som aktivt bidrar til losjens fellesskap. OE Ulf holdt faddertalen for sin sønn og nye bror Jan Martin, mens Jan Martins bestefar, ROE Jan Erik, delte et historisk innlegg om losjens stiftelse i 1936 og familiens reise gjennom generasjonene frem til i dag.

Tre generasjoner Mortensen. Foran fra venstre: ROE Jan Erik, ovatbror Jan Martin og ROE Thorleif Kåre. Bak fra venstre: OE Kjell og OE Ulf.