Losje Pastos

Jeg har lenge tenkt på å få til et losje besøk i Hamar området siden jeg av og til er på familie besøk der. Vi i losje Tryggvason er så heldige å ha en Hedersdruid i vår losje og han er en av stifterne i losje Pastos, derfor var det denne losjen jeg ville besøke først for å overbringe hilsen fra vår Hedersdruid Tor S. Tjelta.

Jeg trodde det var et vanlig ovatmøte jeg skulle til, men det skulle være Høytidsmøte med utdeling av erkjentlighetstegn 28.4 2022.

Da jeg kom dit, ble jeg godt mottatt og fikk hilse på alle brødrene og praten gikk godt. Ved ovatmøtets begynnelse var det ikke mindre en 2 brødre som skulle få erkjentlighetstegn denne natten.

Det var brødrene: OE Hans Petter Korsveien og OE Tore Harder Lie.

Bror Tore for han hadde alltid vært flink til å arrangere sosiale sammenkomster for brødrene, bl.a. hjemme i hagen og med god hjelp av konen.

Bror Hans Petter for hans opplesning av dikt på losjemøtene. Både egne og andre sine dikt.

Det var et fint og verdig møte som det var en fornøyelse å overvære, merket meg og at brødrene sang åpningssangen og avslutningssangen veldig fint.

På etterlosjen snakket jeg blant andre bror Hans Petter og han sa at hvis jeg var god og rask til å skrive skulle jeg få med meg et dikt hjem, diktet er slik:

«Livets reise har mange stasjoner, skifter tanker og toner med et pust fjern poesi og en ungdom som aldri er helt forbi.»

Det var kjekt å kunne fortelle om besøket å hilse fra EE Knut Monssen og brødrene i losje Pastos i min losje nå som vi nettopp har hatt det siste møtet, druidisk nyår.

God sommer til alle brødre i alle losjer. Jeg vil igjen takke losje Pastos for den varme og hyggelige mottagelse jeg fikk og at det frister å komme tilbake.

Mbh i EFS

Paal H. Rosseland, Tryggvason

F.v. Hans Petter Korsveien og Tore Harder Lie
F.v. John Skogsrud, Paal Henrik Rosseland og Per Walter lie