Fortjenestetegn i gull til Riks Old Erk Stein Rune Klemmetsby.

 

 Bror Stein Rune Klemmetsby ble tildelt druideordenens fortjenestetegn i gull ved et høytidsmøte i losje Sagalund 20.03.2018. Det høytidelige ritualet ble gjennomført av ordensledelsen ved RSME Geir-Kåre Jordheim og hans storembetsmenn. Begrunnelsen for tildelingen ble grundig demonstrert av de mange eldre brødrene som berømmet bror Stein Rune for hans store engasjement og utrettelige arbeid for ordenen. Et engasjement som stadig er like stort, både i egen grunnlosje med rekruttering og oppfølging og kontakt med de aller eldste av våre brødre samt veileder og støtte til de yngste brødrene. Stein Rune er også et aktivt medlem av sentrale utvalg for ritualer og lover. Han har hatt embetsverv i 20 av de totalt 36 årene som druidebror, hvorav 12 år i Storlosjen. Høytidsmøtet hadde samlet totalt 69 brødre, deriblant storembetsmenn fra storlosjene Ra, Skiringssal og Haugar, Hedersdruider og Riks old erker, besøkende brødre fra losjer i Horten og Tønsberg, samt 11 brødre fra vennskapslosjen Idris i Larvik.

Fra venstre: RSME Geir-Kåre Jordheim, RSSkm Petter Solberg, ROE Stein Rune Klemmetsby, RSCM Asbjørn Strand, EE i Sagalund Morten A. Berg og RSSkr Fred R. Grøtnæs.

 

 

Old erk Kjell Johansen ble tildelt druideordenens 40 års tegn under høytidsmøtet 28.11.2017 i losjehuset Gimle. SEE Jørn Johnsen i SL Haugar foretok den høytidelige tildelingen sammen med 4 av sine embetsmenn. Ekstra spesielt var det at EE som for 40 år tilbake lot bror Kjell se alterlyset for første gang, old erk Per Arnesen, også var tilstede. Bror Kjell la ikke skul på at nettopp bror Per har hatt en vesentlig del av æren for at hans losjeliv har vært så givende og godt.

Fra venstre: RSME Geir-Kåre Jordheim, ROE Stein Rune Klemmetsby og EE i Sagalund Morten A. Berg.