Fire generasjoner brødre.

Skrevet av: Odd Endresen (Bardens redaksjon) etter opplysninger fra ROE Jan Erik Mortensen. Bildet er hentet fra matrikkelen og er noe redigert av Barden.

ROE Jan Erik Mortensen, losje Syvstjernen.

Riks Old Erk Jan Erik Mortensen i losje Syvstjernen har kontaktet Bardens redaksjon og forteller at han selv og mange familiemedlemmer har vært losjebrødre i fire generasjoner, noe som viser et langt og aktivt engasjement i Druidordenen.

Det begynte med Einar Olsen, som ble født i 1898 og ble losjebror i 1936. Han var stifter av losje Syvstjernen, og han ble Over Stor Druid i Den Norske Landstorlosje i 1939. Han hadde dette embetet til han døde i 1954. Over Stor Druid tilsvarer dagens Riks Stor Edel Erk kan bror Jan Erik fortelle.

To brødre av Einar var også losjebrødre – Johan Arnold og Erik Johan, som er faren til bror Jan Erik, som forteller at Erik Johan ble adoptert av Anna og Karl Mortensen, og at det var slik familienavnet Mortensen oppsto.

To brødre av Jan Erik gikk også inn i losjen. Den ene er Robert Erik, som døde i 2016. Den andre er Thorleif Kåre, som har hatt tre embetsperioder i Storlosje Haugar. Bror Jan Erik har også vært en aktiv losjebror, blant annet med en embetsperiode i storlosje Haugar og tre perioder i storlosje Eker.

Han forteller også om to fettere av Jan Erik, Robert Erik og Thorleif Kåre – den ene var bror i losje Ovatstjernen i Moss, og den andre er bror i losje Ram i Sarpsborg.

To sønner av Jan Erik er også losjebrødre – Kjell og Ulf. Begge er i losje Syvstjernen.

Jan Martin Hagås Mortensen tas opp i losje Syvstjernen 28. august i år. Han er sønn av Ulf Mortensen. Og da blir det tre generasjoner Mortensen som er aktive losjebrødre i losje Syvstjernen.

Opplysningene fra bror Jan Erik viser at Mortensenfamilien gjennom flere generasjoner har vært aktive brødre i losje Syvstjernen.