Tildeling av veterantegn i losje Nemeton, Hamar, 15.4.2024.

Tekst og foto: Sverre Brodal, redaksjonen.

Mandag 15. april 2024 inviterte embetskollegiet i losje Nemeton til høytidsmøte, med tildeling av veterantegn til Old Erk Jan Ove Gjersvold.

OE Jan Ove Gjersvold sammen med fungerende Edel Erk i losje Nemeton, Jonny Solvang,

Fungerende Edel Erk, Jonny Solvang, foretok en høytidelig åpning av møtet. Det var 27 brødre til stede – alle fra losje Nemeton.

Skriver, Vegar Bratlie, leste opp protokollen fra innvielsesdagen. Jubilanten fikk også en repetisjon av hvem som satt på de forskjellige embetsplassene, da han ble innviet Ovat for 25 år siden.

Bror Jan Ove ble tatt opp i Ordenen i losje Pastos på Hamar, 4. februar 1999. Den 22. september 2001 ble han en av stifterne av losje Nemeton.

I tillegg til flere medhjelper-roller har han hatt en rekke perioder som embetsmann. Han hadde tre perioder som CM fra 2003 til 2009. Etter dette ble det to perioder utenfor kollegiet, før han tok en periode som Edel Erk fra 2013 til 2015. Han var TjOE i perioden 2015 til 2017.

Bror Jan Ove er blant de brødrene som er ivrigst til å møte opp på losjekveldene. Han er alltid positiv og villig til å ta på seg oppgaver for losjen.

Jan Ove mottok gratulasjoner og takk fra losje Nemeton, SL Eidsiva, samt flere av brødrene i losje Nemeton. Stor Edel Erk i storlosjen Eidsiva, Sverre Brodal, takket spesielt for hans innsats som musikkleder i storlosjen i inneværende periode.

Under brodermåltidet poengterte ROE Arne Pedersen at Jan Ove er et godt eksempel på hva det vil si å være en god druidbror.

Losje Nemeton, storlosjen Eidsiva og Barden gratulerer jubilanten med 25 års medlemskap.