Concordia Gilde, Bryne, 22.2.2022

Tirsdag 22.2.2022 holdt Concordia Gilde på Bryne medlemsmøte med et kort årsmøte hvor det ble servert kaffe og snacks. Møte ble holdt i høyblokken på Bryne i 18etg.  Etter årsmøtet fortalte vår egen losjebror, Eirik Njærheim litt om seg selv og sin historie fra turer han hadde i Sveits hvor han møtte kjendiser til turer han har hatt i USA.

Han fortalte oss også historien om Jærtek as som et teknologosenter i Norge innen digitalisering og programvare, hvordan verden nå har blitt mer avansert. Vi fikk også se litt på hvordan verden har gått videre og de mulighetene som foreligger inn i fremtiden innen design og produksjon. Med at nå kan mange jobber gjøres via nettbrett, mobil og PC på grunn av digitaliseringen av arbeidsplasser. Selv om det er alltids ønsket med å være til stede på arbeidsplassen så har man full mulighet og jobbe selv hvis man ikke er form, noe br. Eirik selv har gjort.

Arbeidsplasser som Jærtek er nå enklere å gjøre takket være teknologien og programvarene, alt fra å justere lengden på et bord som skal produseres så åpner man bare programmet på PC og endrer figuren til å passe de målene som trengs. Og det trengs ikke lenger sende mange eposter frem og tilbake for å kommunisere. Noe vi selv har i losjene ved bruk av Teams for video samtaler som også brukes på arbeidsplasser.

Ved møtets slutt så var det full snøstorm, i typisk Rogalands vær.

Mbh i EFS

Luciano Skar-Machado

Redaksjonskomiteen, Barden