Erkjentlighetstegn tildelt bror Odd Endresen 28. februar 2023

Fra v.: EE Derek Strøm-Normann, OE Odd Endresen m/erkjentlighetstegn og RSEE Geir-Kåre Jordheim

Losje Abaris inviterte den 28. februar 2023 til Ovat Høytidsmøte for å dele ut losjens erkjentlighetstegn til bror Odd Endresen. EE innledet møtet med å ønske velkommen, spesielt til bror Odd som skulle få tildelt erkjentlighetstegnet. Skriver leste begrunnelsen for embetskollegiets beslutning:

«OE bror Odd, er en losjebror som gir alt av seg selv for andre. Han har gjennom sitt medlemskap alltid satt andre i fokus, dette gjelder i de embetsverv han har innehatt, samt øvrige oppgaver han har påtatt seg. Som leder for Historisk utvalg bidrar han i sterk grad til å ivareta losjens historie. Dette arbeidet er av uvurderlig verdi. Bror Odd viser et engasjement og initiativ utover det som kan forventes. Hans interesse for historie generelt og losjen spesielt, spiller en avgjørende rolle i dette arbeidet. Historisk utvalg v/bror Odd som leder, forvalter losjens historie til beste for brødrene og losjen.»

Deretter ble bror Odd høytidelig dekorert av EE med erkjentlighetstegnet og Skriver leste teksten på diplomet og EE overrakte det til bror Odd. RSEE var først oppe for å gratulere og sa at det var meget fortjent at bror Odd fikk erkjentlighetstegnet. EE gratulerte også og ga ordet til bror Odd som takket og ga uttrykk for at han satte stor pris på tildelingen og all heder som ble gitt han.

Bibliotekar holdt nattens ideelle innlegg med tittelen «Ildsjeler» og sammenlignet med den mangeårige innsatsen bror Odd har gjort for losjen. Høytidsmøtet ble avsluttet med broderringen, vi sang avslutningssangen og til slutt var det utgang med prosesjon.

Ved brodermåltidet holdt EE bror Derek en tale der han avsluttet med disse ordene:

Kjære bror Odd, losje Abaris takker deg for ditt engasjement. Du er en losjebror som deler av din viten med oss andre, noe vi verdsetter høyt. Gratulerer med losjens erkjentlighetstegn.

Tekst og foto: Tor Kvillum, Abaris