Fraternitas sin signaturaften, Hvalaften.

Fredag 17. jan 2020 hadde Fraternitas sin signaturaften, Hvalaften.

Hvalfangst var veldig viktig for Sandefjords økonomi og utvikling. Ett økonomisk eventyr. Ringvirkningene av fangsten var nok mye større enn det vi har tenkt over.  Det sto både biler og motorsykler (nye selvfølgelig) på kaia og ventet på eierne sine da de kom hjem fra isen. Det var hundrevis av store og små på kaia som tok imot sønnene, mennene og kjærestene sine. Noen var kun 15 år da de reiste hjemmefra for første gang. Det kan ikke ha vært lett for så unge guttepjokker i dette tøffe arbeidsmiljøet. Mer enn 2000 dro på hvalfangst i glansårene.

Islendingene med RSEE Geir Kåre Jordheim

Bror Frank Christiansen fortalte om sine erfaringer og opplevelser fra sin tid om bord i kokeriet.For Fraternitas har Hvalaften også vært et eventyr. Vi startet beskjedent med 23-24 brødre for 4 år siden.I år ble det virkelig forbrødring over landegrenser. Tror vi satte norsk rekord i år.Vi hadde besøk av 45 brødre fra Island, 8 fra Sverige og 92 fra Norge. Totalt var vi 145 brødre som vi måtte fordele på 2 Ovatmøter denne flotte losjeaften. Det var representanter fra 15 grunnlosjer, 4 storlosjer og RSEE Geir Kåre Jordheim.Det ble servert Hvalgryte m. tilbehør av vår egen hvalfangerkokk, Svein Rolstad. Med så mange brødre til brodermåltid valgte vi å bruke tradisjonsrike Kurbadet.Der serverte Islendingene den beryktede Islandske «råtne» haien. Den gled ned.Det var høy stemning og fine samtaler.

Lørdag tok vi med gjestende brødre til Hvalfangstmuseet med etterfølgende lunsj på losjehuset. Der ble også høy stemning, flere taler og gavedryss fra våre Islandske brødre.

Museet åpnet ny avd. bare 14 dager etter at vi var der. Det var jo litt synd men vi kan jo ta det igjen ved en senere anledning.

Vi sier tusen takk for denne gang og takker alle for at de bidro til 2 fantastiske fine og hyggelige dager.